Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ένα φανταστικό προϊόν... Ξεχνάς να ποτίσεις τις γλάστρες ή το χωράφι σου...

Το Καλλύδωρ (Stockosorb) είναι το μοναδικό, οικολογικό πολυμερές απορρόφησης και συγκράτησης υγρασίας. Χρησιμοποιείται σε κάθε είδους φυτό, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, σε κάθε είδους καλλιέργεια, ιδιωτική ή επαγγελματική αλλά και σε έργα πρασίνου όπως κατασκευή πάρκων, δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις. Ακόμη, είναι κατάλληλο ιδιαίτερα για δενδροκαλλιέργειες αλλά και πράσινες ταράτσες εξαιτίας της συγκράτησης υγρασίας που κάνει. Δεν περιέχει πολυ-ακριλαμίδη γεγονός που το κάνει απόλυτα κατάλληλο για βιολογικές καλλιέργεις, καθώς δεν προκαλλέι καρκινογενέσεις και άρα δεν είναι φάρμακο. Ο χρόνος ζωής του είναι 5 με 7 χρόνια από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί στο φυτό. Λόγω του ότι προσφέρει την υγρασία που είναι απαραίτητη στον κατάλληλο χρόνο, δίνει 40% επιπλέον ανάπτυξη και καρποφορία με 70% λιγότερο πότισμα. Διογκώνεται μέχρι και 300 φορές στο βάρος του απορροφώντας νερό και σε καμία περίπτωση δεν τοποθετείται στην επιφάνεια του χώματος καθώς διαλύεται άμεσα από τον ήλιο εφόσον δεν περιέχει κάποιο χημικό στοιχείο που μπορεί να το προφυλάξει από το φως.
 Νέα φύτευση - Μεταφύτευση
Ανοίγουμε το λάκο ή τοποθετούμε λίγο χώμα στη γλάστρα όπου θα φυτεύσουμε. Ρίχνουμε τη μισή από την ποσότητα Καλλύδωρ που χρειαζόμαστε και ανακατεύουμε με λίγο χώμα. Βάζουμε το φυτό μας και διασπέρνουμε την υπόλοιπη ποσότητα Καλλύδωρ στις ρίζες του φυτού. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο χώμα και κάνουμε ένα πότισμα. Επαναλαμβάνουμε το πότισμα μετά από δύο ώρες. Για 15 μέρες ποτίζουμε κανονικά, ανάλογα με το φυτό. Μετά τις 15 μέρες, ποτίζουμε μία φορά το μήνα κανονική ποσότητα νερού.
Σε ήδη φυτεμένα φυτά
Σκάβουμε γύρω από το φυτό μας ή κάνουμε 4 – 5 τρύπες με ένα καλέμι μέχρι να φτάσουμε στη μέση από τις ρίζες. Μοιράζουμε την ποσότητα Καλλύδωρ που αναλογεί στο φυτό μας γύρω από το φυτό ή μέσα στις τρύπες. Καλύπτουμε με το χώμα που έχουμε αφαιρέσει και κάνουμε ένα καλό πότισμα το οποίο επαναλαμβάνουμε μετά από δύο ώρες. Για τις επόμενες 30 μέρες ποτίζουμε κανονικά καθώς με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης έχουμε πληγώσει το ριζικό σύστημα του φυτού μας και πρέπει να δώσουμε χρόνο να αναπτυχθεί και πάλι ώστε να προσαρμοστεί με το Καλλύδωρ. Μετά το πέρας του μήνα ποτίζουμε μία φορά το μήνα κανονική ποσότητα νερού.
Γρασίδι
Η τοποθέτηση του Καλλύδωρ σε γρασίδι μπορεί να γίνει μόνο κατά τη σπορά και όχι σε ήδη φυτεμένο. Ρίχνουμε το Καλλύδωρ ένα επίπεδο πριν να σπείρουμε. Δηλαδή, διασπείρουμε την ποσότητα σε όλη την επιφάνεια, ρίχνουμε χώμα καλύπτοντας το υλικό και μετά σπέρνουμε κανονικά το σπόρο του γρασιδιού. Ποτίζουμε καταβρέχοντας κανονικά για ένα μήνα. Μέχρι δηλαδή να έχει αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα και έτσι να έχει ενσωματωθεί το Καλλύδωρ. Στη συνέχεια ποτίζουμε μία φορά στις 25 μέρες και όχι στο μήνα λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του συγκεκριμένου φυτού και της μεγάλης του ανάγκης σε νερό.
Σημαντική Παρατήρηση: Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το υλικό για τη φύτευση ενός μονοετούς φυτού (π.χ. κηπευτικά) στο τέλος της σεζόν μπορείτε στο ίδιο σημείο να ξανατοποθετήσετε νέο φυτό χωρίς να προσθέσετε Καλλύδωρ. Απλώς, βγάζετε το ξεραμένο φυτό, καθαρίζετε το χώμα από τις ρίζες του με προσοχή καθώς εκεί βρίσκεται το υλικό, ώστε να πέσει μέσα στο σημείο όπου θα φυτεύσουμε. Η περιοχή είναι έτοιμη να ξαναφυτεύσουμε οτιδήποτε θέλουμε. Σε περίπτωση που φυτεύουμε κάτι που έχει μεγαλύτερη ανάγκη σε νερό, συμβουλευόμαστε τη δοσολογία που περιέχει η συσκευασία του Καλλύδωρ και προσθέουμε ανάλογα.
Κάθε φυτό και καλλιέργεια έχει ανάγκη συγκεκριμένη ποσότητα Καλλύδωρ. Η συσκευασία 100gr καλύπτει 10 κανονικές γλάστρες ή δέκα νέα κηπευτικά φυτά ή δύο νέα δέντρα ή 15 μικρές γλάστρες. Η συσκευασία των 500gr καλύπτει 50 κανονικές γλάστρες ή 50 νέα κηπευτικά φυτά ή 70 μικρές γλάστρες. Επίσης, το υλικό διατίθεται και σε κιλά ανάλογα με τις ανάγκες  και σε πιο συμφέρουσα τιμή. Για παράδειγμα, για γρασίδι χρειαζόμαστε 30gr ανά τετραγωνικό. Κάθε συσκευσία περιέχει αναλυτικές οδηγίες τοποθέτησης καθώς και ποσότητες αλλά και πληροφορίες για το προϊόν.
Το Καλλύδωρ είναι εγκεκριμένο από το χημειο του κράτους, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Νερού, το ΕΘΙΑΓΕ αλλά και από εργαστήρια στην Γερμανία όπου και παράγεται από την εταιρεία EVONIK και εργαστήρια στις ΗΠΑ. Με κάθε διάθεση του υλικού παρέχονται και πιστοποιήσεις εφόσον ζητούνται.
Κοσμά Μαριάννα
Αντιπρόσωπος Θεσσαλίας για τη Hydro-Gel Hellas
2410410017
6981760157

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου